>

Λεωνίδας Μαριδάκης & Banda Me Renda live

Το μουσικό καλοκαίρι ξεκινάει για τον Λεωνίδα Μαριδάκη και τη Banda Me Renda στο εξαιρετικό μπαρ «The Party» στην καρδιά του Ψυρρή. 



Η λάτιν-σουίνγκ μπάντα με την ξεσηκωτική ενέργεια και το παράδοξο χιούμορ επιστρέφει με ανανεωμένο πρόγραμμα στην καλοκαιρινή νύχτα για να παίξει και να μοιραστεί «με ρέντα» τραγούδια του Λεωνίδα Μαριδάκη όπως το «Η αγάπη νικάει», «Αβάδιστα» κ.ά. αλλά και διασκευές των: Φοίβου Δεληβοριά, Λουκιανού Κηλαηδόνη, Μάρκου Βαμβακάρη, Γιάννη Χαρούλη και άλλων. Τραγούδια σαν εξομολογήσεις, σαν ευχές, σαν καλαμπούρια, σαν λόγια ενός φίλου τη δύσκολη στιγμή. Τραγούδια για άτυχους και... πολύ τυχερούς έρωτες.


Παρασκευή 7 Ιουνίου στις 10:30μμ

THE PARTY BAR
Καραΐσκάκη 31 Ψυρρή
Τηλ. 21 0322 1251 

Είσοδος ελεύθερη.

Χορηγοι επικοινωνίας: jazzbluesrock.gr, Be my Guest Radio show, city-vibes.gr, echomove.gr, stokokkino.gr



Banda Me Renda είναι οι:

Λεωνίδας Μαριδάκης (φωνή, κιθάρα, σύνθεση τραγουδιών),
Δανάη Μπότιτς (φωνή),
Χρήστος Σπηλιόπουλος (κλαρίνο, τρομπόνι φλάουτο)
Ρόλη Γιαμοπούλου (καχόν).









Μικρό βιογραφικό:

• Ο Λεωνίδας Μαριδάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Χανιά. Ανέβηκε στην Αθήνα και σπούδασε θεωρητικά της μουσικής, πιάνο και κιθάρα. Τον σύστησε στην δισκογραφία ο Νίκος Ξυδάκης υπογράφοντας την παραγωγή στον πρώτο προσωπικό δίσκο του (Αβάδιστα / Universal music / 2006) Στο δίσκο συμμετέχει ερμηνεύοντας ένα τραγούδι ο Φοίβος Δεληβοριάς. Τα λόγια είναι στίχοι και ποιήματα των Τζελαλαντίν Ρουμί, Ναπολέων Λαπαθιώτη, Αγγελικής Βασιλάκου, Άλαν Γκίντζμπεργκ Γιάννη Δούκα και του ίδιου του Μαριδάκη.

• Ακολουθούν, για τρία χρόνια, θεματικές μουσικές συναντήσεις στον Ιανό με καλλιτέχνες όπως η Μάρθα Φριντζήλα, η Λάμια Μπεντίουι, η Μάρτα Μορελεόν, ο Κωστής Μαραβέγιας, η Μάρθα Μαυροειδή και άλλοι.  Κατά την διάρκεια των συναυλιών ανά την Ελλάδα γράφεται και ετοιμάζεται ο επόμενος προσωπικός δίσκος (Σε βάθος δρόμου) ο οποίος κυκλοφορεί το 2010 από τον metronomo και στον οποίο συμμετέχουν τραγουδώντας από ένα τραγούδι η Μάρθα Φριντζήλα και η Πέννη Μπαλτατζή. Αυτή τη φορά τα λόγια υπογράφουν, εκτός από τον τραγουδοποιό, ο Δηονύσης Καψάλης , ο Θοδωρής Γκόνης, ο Βασίλης Λαλιώτης και ο Γιώργος Κοροπούλης.

• Αυτά τα χρόνια γράφει μουσική για θεατρικές παραστάσεις όπως η "Μεταμόρφωση" (2011 / Ομάδα Σημείο Μηδέν), "Ντοκουμέντο" (2013) στο οποίο συμμετέχει και σαν μουσικός επί σκηνής με την Κάτια Γέρου και την Ελεάνα Γεωργούλη.

• Παράλληλα παρακολουθεί τα σεμινάρια της Μάρθας Φρηντζίλα στο Baumstrasse δοκιμάζοντας και δουλεύοντας τα όρια της έκφρασης στο τραγούδι.

• Το 2012 σχηματίζει την Banda Me Renda με σταθερούς μουσικούς, ένα μικρό και ευέλικτο σχήμα που το χαρακτηρίζει η θεατρικότητα και η εξωστρέφεια, και κάνει μουσικές παραστάσεις ανά την Ελλάδα παρουσιάζοντας τη δουλειά του, εν αναμονή του επόμενου άλμπουμ που ετοιμάζεται.